You, the petitioner
12717516 1556766704640667 4271161164553324122 n

Geen strandhuizen Schouwse kust

2,942 signatures

De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland is voornemens een bestemmingsplanwijziging door te voeren met als doel het mogelijk maken van de bouw van 60 strandhuizen aan de Schouwse kust. Het plan voorziet in groepjes van tien, aan weerszijde van strandpaviljoens.

Petition

We

vinden het voorstel met betrekking tot de bouw van strandhuizen op geen enkele wijze passen.

 

establish that:

De uitvoering van dit plan buitenproportioneel wordt, ook komt dit plan de natuurlijke uitstraling en de kwetsbare duinenrij welke wij allen zeer koesteren niet ten goede. Dit is helaas wederom een voorbeeld in een reeks besluiten waarbij de bestuurlijke macht zich weinig tot niets aantrekt van de belangen en de overwegingen van haar bewoners als ook die van de overgrote meerderheid van de van de bezoekers van de Schouwse kust

 

and request

Wij verzoeken de gemeente als ook de provincie deze plannen geen doorgang te laten vinden en zich sterk te maken voor het behoud van het karakter en de natuurlijke schoonheid

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Schouwen-Duiveland 
Petition desk:
Closing date:
2016-05-01 
Answer expected:
2016-06-23 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Jacques Middelhoek 

History

Signatures

Updates

Uit de NRC 16-2-16 De kust zou leeg blijven. Toch gaat het volbouwen door

Kustbebouwing

Ondanks de instandhouding van het verbod op het bouwen langs de kust, blijkt het volbouwen van stranden en duingebieden gewoon door te gaan. Hoe kan dat?

Lees verder op nrc.nl

.

2016-02-17

25.000 mensen tekenen petitie tegen volbouwen kust

DEN HAAG - Ruim 25.000 mensen hebben hun handtekeningen gezet onder een petitie tegen bouwprojecten op stranden en duinen. Volgens natuurorganisaties schieten die projecten 'als paddenstoelen uit de grond'.

Nederlandse kust "Wie houdt er niet van de rust, ruimte en ongereptheid van het Nederlands kustlandschap?" aldus de retorische vraag op de website beschermdekust.nl.

+Read more...

De natuurliefhebbers willen een 'open, ongerept landschap' behouden. De Belgische kust is het schrikbeeld.

Tweede Kamer De actie is een initiatief van zes milieuorganisaties. Op 19 januari wordt de petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. Minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu zei afgelopen vrijdag nog dat ze de kust niet wil volbouwen. Ze reageerde daarmee op de forse kritiek die er kwam op haar plan om de regels voor het bebouwen van de kust te versoepelen.

2016-01-12

VOLG ONS OP FACEBOOK EN TWITTER

FACEBOOK https://www.facebook.com/geenstrandhuizen/ TWITTER https://twitter.com/neestrandhuizen.

2016-01-12